sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Paistettuja ahvenia, lämmintä sinappivinaigretteä & mummonkurkkuja

 

Isä toi pilkkireissultaan tuliaisiksi ahvenia, joista nautiskelimme täällä lumisten kinosten (!) keskellä tänään. Lisukkeeksi tein lämpimän sinappivinaigretin, keitettyjä puikuloita (ja kevätsipuli-voisulaa) sekä mummonkurkkuja! Kannattaa aloittaa mummonkurkuista , ja teinkin ne jo aikaisemmin päivällä jääkaappiin tekeytymään. 

Mummonkurkut a.k.a. Hölskytyskurkut

  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • yksi tuorekurkku, viipaloituna
  • hienonnettua tilliä
Laita kaikki aineet purkkiin tai pussiin ja hölskyttele. Laita jääkaappiin maustumaan.

Lämmin sinappivinaigretti

  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 0,5 rkl karkeaa dijon-sinappia
  • 1 rkl sinappia
  • 1,5 dl rypsiöljyä
Laita kattila levylle. Kun se on kuumentunut, kaada sinne etikka. Se "posahtaa"! Se on tarkoituskin :) (Mutta varo ettet kuumenna kattilaa liikaa...!) Sitten lisää sinapit ja hunaja, ja keitä 2-3 minuuttia. Ei kannata haistella höyryjä, ne on aika etikkaisia. Ota kattila levyltä, ja vispaa sekaan öljy nauhana. Kastike paksunee ja siitä tulee melkein kuin majoneesia koostumukseltaan.

Paistetut ahvenet

  • ahvenia valmiiksi perattuina ja fileoituina
  • suolaa
  • ruisjauhoja tai hapankorppuja murskana
  • voita ja öljyä paistamiseen
Levitä fileet muoviselle leikkuulaudalle, ja suolaa hyvin molemmin puolin. Pyörittele ruisjauhoissa tai hapankorppumurskassa ja paista pannulla erissä molemmin puolin. Nosta valmiit affenet lautaselle odottamaan ruokailua ja ripottele tilliä päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti